Grevinnan X

  • Svensk titel: Grevinnan X
  • Originaltitel: La comtesse Ixe
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-04-25

Recension - Blu-ray/DVD

Baronen och baronessan har bjudit in ett antal vänner till en liten get-together på sin herrgård ute på den franska landsbygden. De har också bjudit in den mystiska grevinnan X som bor i närheten. Ingen har träffat henne tidigare, men de har hört många spännande och förbjudna historier om den till synes väldigt frigjorda grevinnan.

När så en okänd kvinna kommer till festen och presenterar sig som just grevinnan X har ingen någon anledning att misstro henne. Efter en förförisk striptease häller hon afrodisiakum i champagnen och när gästerna börjar... eh... ägna sig åt varandra, stjäl hon deras värdesaker. Mitt i alltihopa dyker den riktiga grevinnan upp och det dröjer inte länge innan hon också börjar... eh... umgås.

”Grevinnan X” är en erotisk film signerad Michel Gentil, eller Jean Rollin som vi känner honom bättre som. Det är inte mycket till handling, faktum är att jag i stort sett beskrivit hela filmen ovan (förutom en liten ”twist” som jag lämnar till er att uppleva själva), utan merparten av filmen ägnas åt kopulerande. Lite mer handling och dialog hade faktiskt inte skadat om jag ska vara ärlig, det blir lätt lite tjatigt i längden med allt nuppande. Jag hade faktiskt förväntat mig något mer intressant från Jean Rollin.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer