Cold Sweat

  • Svensk titel: Cold Sweat
  • Originaltitel: Sudor Frio
  • Speltid (min): 90
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-08-22
  • IMDb: Cold Sweat

Recension - Blu-ray/DVD

Roman är lite ledsen. Hans flickvän har lämnat honom efter att ha fallit pladask för en kille hon träffat på internet och allt hon lämnade var ett mail där hon förklarade att det var slut. Roman har dock lite svårt att släppa det rakt av utan bestämmer sig för att tillsammans med en tjejkompis spåra grabbens IP-nummer och därmed också hitta den före detta flickvännen.

När de tar sig in i huset dit de spårat IP-adressen blir de dock tagna på sängen. Där bor ingen ung kille, bara två gamla gubbar. Två gamla gubbar med ett mystiskt förflutet, 25 lådor nitroglycerin och inte helt så sund inställning till omvärlden. Tjejkompisen blir tillfångatagen och torterad och det är nu upp till Ramon att rädda dagen...

”Cold Sweat” är en argentinsk skräckthriller signerad Adrián García Bogliano, mannen bakom ”Jag ska inte dö ensam” som tidigare recenserats här på Tellusfilm. Jag gillade den förra filmen, även om den kändes lite oslipad. Att nu se hans nya film var dock en positiv överraskning, den känns betydligt proffsigare och ser betydligt bättre ut. Visst är det en del splatter, men fokus ligger ändå på att bygga upp en skräckfylld stämning, något som jag föredrar och som de definitivt lyckas med.

”Cold Sweat”, eller ”Sudor frio” som den heter i original, är verkligen sevärd och ett måste för alla genrefans. Nu ser åtminstone jag fram emot fler filmer från Bogliano.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer