A Good Old Fashioned Orgy

  • Svensk titel: A Good Old Fashioned Orgy
  • Originaltitel: A Good Old Fashioned Orgy
  • Speltid (min): 95
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-08-29

Recension - Blu-ray/DVD

Eric är partyfixaren nummer ett. Hans temafester i föräldrarnas sommarhus är (ö)kända och förväntningarna inför nästa fest ökar för varje gång. Men när Erics pappa tillkännager att han tänker sälja huset då han ändå nästan aldrig hinner spendera någon tid där slår verkligheten till som en handske i ansiktet på Eric. Inget sommarhus? Inga fler temafester?

Han bestämmer sig för att gå ut med flaggan i topp, den sista festen ska bli något i hästväg. Det ska bli en äkta, klassisk orgie! Visst, det blir inte lika mycket folk som vanligt, utan denna sista fest är enbart för de allra närmsta vännerna, om de nu accepterar upplägget. Och de som gör det, kommer väl bli närmre varandra än någonsin tidigare. Eller?

Tittar man på omslaget till ”A Good Old Fashioned Orgy” är det lätt att tankarna går till flåshurtig, pubertal humor i stil med ”American Pie”, eller ännu hellre dess uppföljare. Men när man väl tittar på filmen visar det sig att även om det givetvis förekommer en hel del humor och inte så lite naket, så är det en förvånansvärt varm film om äkta vänskap och kärlek det handlar om.

Jag får erkänna att jag var beredd att såga filmen längs fotknölarna eftersom jag felaktigt tog för givet att det vankades 95 minuter fånerier och plumpa skämt, men jag hade fel. Detta var definitivt en positiv överraskning. Visst, det är inte något mästerverk, men nog tycker jag att den är sevärd. Den är betydligt bättre än vad omslaget låter påskina.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer