Freelancers

  • Svensk titel: Freelancers
  • Originaltitel: Freelancers
  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-10-03

Recension - Blu-ray/DVD

Som liten såg Malo hur hans pappa polisen blev ihjälskjuten i tjänsten. Efter ett par år som ungdomsbrottsling bestämmer han sig för att tillsammans med ett par polare välja den smala vägen och gå i faderns fotspår. Vi spolar fram ett par år och träffar nu Malo med kompisar som nyutexaminerade poliser, redo att kämpa för rättvisa.

Tyvärr verkar de vara i fel stad för det. Poliskåren är korrumperad till i det närmaste 100% och det tar inte lång tid innan Malo och gänget lever loppan på mutor och knarkpengar. Men är det verkligen det livet han är ute efter?

För många år sedan, när jag var ung, var namnet Robert De Niro på en filmplansch eller omslag synonymt med kvalitet. Man visste helt enkelt att filmen skulle vara bra. Så har det inte varit på länge, och när jag fick hem ”Freelancers” i brevlådan och såg hans namn på omslaget hade jag inga större förväntningar. De blev inte direkt större när jag såg att huvudrollen spelas av Curtis ”50 Cent” Jackson. Jag var förberedd på att det vankades 92 minuter bajs.

Till min förvåning visade det sig att detta inte alls var så tokigt. Curtis Jackson utmärker sig inte direkt som en kvalitativ skådespelare men han gör inte heller bort sig. De Niro undviker att spela över och lyckas nästan helt med det. Lägg därtill en handling som faktiskt inte är helt ointressant och vi har thrillern ”Freelancers” i ett nötskal.

En klar trea är det i mitt tycke, och det är mycket mer än vad jag trodde jag skulle dela ut.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer