Monster Brawl

  • Svensk titel: Monster Brawl
  • Originaltitel: Monster Brawl
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-12-12
  • Tagline: It's the fight of the living dead!

Recension - Blu-ray/DVD

Vad tror ni om den här tanken; samla ihop en massa olika monster från jordens alla hörn, transportera dem till en hemsökt kyrkogård mitt ute i ingenstans och låt dem fightas mot varandra i en TV-sänd wrestlingturnering! Skulle det funka tror ni? Tja, ta en titt på ”Monster Brawl” så ser ni själva.

I ”Monster Brawl” får vi nämligen se just en häxa, en vampyrdrottning, en varulv, en mumie, ett träskmonster, en cyklop, en zombie och självaste Frankensteins monster göra upp i ringen, ivrigt påhejade av promotorn Jimmy ”The Mouth from the South” Hart (som spelar sig själv) medan matcherna kommenteras både i etern av Dave Foley från ”Kids in the Hall” och Art Hindle. Som grädde på moset får vi även enstaka gudomliga kommentarer i bästa Mortal Kombat-stuk från självaste Lance Henriksen.

”Monster Brawl” känns mer som en portfolio för makeupartisterna än en riktig film. Det är inte tokig makeup alls, monstren ser helt OK ut med tanke på att de fortfarande måste vara ordentligt rörliga i ringen. Bakom sminket ser vi talanger som Robert Maillet (”300”, ”Immortals”, ”Sherlock Holmes”) och Kelly Couture, båda kända från proffsbrottningen i USA. Dessutom får vi en liten cameo av Kevin Nash, även han brottare och skådis (från bland annat ”The Punisher”).

Är detta bra? Nej, egentligen inte. Men det är ändå ganska kul i sin enkelhet.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer