Life's Too Short - Säsong 1

  • Svensk titel: Life's Too Short - Säsong 1
  • Originaltitel: Life's Too Short
  • Speltid (min): 206
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-12-05

Recension - Blu-ray/DVD

Efter “The Office” och “Extras” är nu Ricky Gervais och Stephen Merchant tillbaka med en ny mockudramaserie. Den här gången har dock Gervais tagit ett kliv tillbaka och låter istället fokus ligga på skådespelaren Warwick Davis, som vi sett i filmer som ”Jedins återkomst”, ”Willow”, ”Leprechaun” och ”Harry Potter”-filmerna. Davis kanske är Storbritanniens nu mest kände dvärg och han får här i ”Life’s Too Short” spela en något överdriven version av sig själv.

Det går i korthet ut på att vi får följa Davis dagliga liv när han försöker hålla igång sitt företag som lejer ut dvärgar till olika filmjobb (han tar givetvis de bästa själv), besöker konvent och försöker få ordning på sin urusla revisor. Att det uppstår mer eller mindre pinsamma situationer är självskrivet, det är trots allt en Gervais/Merchant-produktion detta.

Även om Warwick Davis verkligen bjuder på sig själv och sin person så är det gästskådespelarna som verkligen gör serien för min del. Bland annat dyker Sting, Johnny Depp och Helena Bonham Carter upp som sig själva, men det som verkligen fick mig att vrida mig av garv var Liam Neeson och hans försök till improvisation inför en framtida karriär som ståuppare. Troligtvis det roligaste jag sett i år!

Fans av Ricky Gervais humor och tidigare serier har förmodligen redan snappat upp ”Life’s Too Short”, om inte är det hög tid nu.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer