High Stakes

  • Svensk titel: High Stakes
  • Originaltitel: High Stakes
  • Speltid (min): 82
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-12-12

Recension - Blu-ray/DVD

Melanie och John kommer minst sagt från helt olika världar. Hon är en åldrande strippa och fnask och han är en höjdare på Wall Street. En kväll korsas dock deras vägar då Melanie ger John en hjälpande hand (nej, inte på det sättet) efter att han blivit rånad och misshandlad.

Otippat uppstår en sorts kemi mellan dem; de är båda ensamma och behöver någon som lyssnar. Dock skakas allt om när Melanies lilla dotter blir kidnappad av hennes hallick och fast han inte alls har något med saken att göra bestämmer sig John för att med livet som insats se till att den lilla flickan kommer tillbaka till sin mamma, att mamman kommer bort från gatan och att de kan leva ett tryggt och säkert liv.

”High Stakes” känns som en typisk TV-thriller. Den är från 1989 och det vore synd att säga att den åldrats med värdighet. Storyn är ganska banal och skådespeleriet ligger definitivt på TV-nivå, även om det finns ett par undantag. Sally Kirkland är bra, men aningen ojämn, i huvudrollen som Melanie, men Richard Lynch briljerar som hennes hallick. John spelas dugligt av Robert LuPone och hans assistent spelas av en knappt igenkännbar Kathy Bates. Som Melanies dotter ser vi ingen mindre än Sarah Michelle Gellar i sin långfilmsdebut.

Det blir en tvåa i betyg. Man har sett allting förut, och de enda verkliga anledningarna att se denna är antingen för Richard Lynch eller för Buffy-fans som måste se allt med Gellar.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer