Victim, The

  • Svensk titel: Victim, The
  • Originaltitel: The Victim
  • Speltid (min): 83
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-12-19

Recension - Blu-ray/DVD

Det skulle ju bli en liten mini-fest ute i skogen, bara Annie och hennes stripparkollega Mary tillsammans med de två unga, snygga poliserna. De fyra, ett par sexpack öl och en påse braj, vad kan möjligtvis gå fel?

En hel del. Efter att ha sett Mary bli mördad av den ena polisen får Annie panik och springer allt vad hon kan från platsen. Efter sig har hon de två poliserna, som inte kan låta henne komma undan och eventuellt avslöja dem.

Plötsligt kommer Annie fram till en enslig stuga i skogen och bankar på, bönar och ber för att få komma in och gömma sig. I stugan bor eremiten Kyle, som motvilligt släpper in henne. Efter att ha motat bort poliserna som vill leta igenom stugan försöker Kyle köra iväg Annie. Han vill ju inte beblanda sig med folk, det är ju därför han bor ensam i skogen. Men så lätt blir det inte att bli av med varken Annie eller poliserna...

”The Victim” är en lätt sleazig exploitationrulle i regi av ingen mindre än Michael Biehn, som också spelar Kyle i filmen. Biehn blev under inspelningen av Robert Rodriguez’ ”Planet Terror” enormt imponerad av vad man kan göra för relativt lite pengar och med enkel utrustning, och inspirerades till att göra en egen grindhousefilm tillsammans med sin flickvän Jennifer Blanc, som har producerat filmen och även spelar Annie. Resultatet är ”The Victim”, som gått riktigt bra på olika festivaler runt om i världen.

Jag har alltid gillat Biehn som skådis och om man tittar efter är det en ganska imponerande resumé han har; ”The Terminator”, ”The Abyss”, ”Aliens”, ”Tombstone” och många, många fler. Att se honom igen, nu lite äldre och mer erfaren är riktigt kul, och det visar sig att han inte är helt oäven som regissör heller.

Betyg? En fyra, definitivt. Filmen är inte felfri, men jag gillade den ändå stenhårt och hoppas att Biehn sätter sig i regissörsstolen fler gånger framöver.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer