Kick, The

  • Svensk titel: Kick, The
  • Originaltitel: The Kick
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-04-30

Recension - Blu-ray/DVD

I Bangkok stjäl storskurken Sukdoo en oersättlig skatt i form av en kunglig dolk, men åker på oväntat motstånd från en tonårig sydkoreansk grabb. Sukdoo bestämmer sig för att hämnas och åter lägga vantarna på dolken, men det kan bli svårare än vad han tror – grabben tillhör nämligen en familj taekwondomästare! Att smockan, eller rättare sagt sparken, hänger i luften är en underdrift!

”The Kick” är en samproduktion mellan Thailand och Sydkorea och är en actionkomedi med betoning på action. Regissören Prachya Pinkaew är också mannen bakom ”Ong-bak”-filmerna samt ”The Protector” med Tony Jaa, så ni har kanske en aning om vad som väntar er.

Jag blev grymt imponerade av fightkoreografin i den här filmen. Vi bjuds inte bara på klassisk taekwondo, utan även lite Muay Thai. För att inte tala om den kanske häftigaste fightscenen, där äldste sonen som är mer intresserad av dans än kampsport, använder sig av en lite mer oortodox variant av taekwondo...

Vad som inte imponerade på mig lika mycket var de komiska inslagen. Det är inget unikt för den här filmen, jag har oftast väldigt svårt att ta till mig den sortens komedi som oftast används i asiatiska filmer då det ofta blir lite buskis över det hela. Jag antar att det helt enkelt handlar om kulturskillnader, men för min egen del känner jag att det sabbar stämningen lite. Som sagt, det är min högst personliga åsikt.

Buskis eller inte, ”The Kick” var en fröjd att se och kan absolut rekommenderas till alla er som vill ha lite skön, snygg och familjevänlig action till fredagskvällen.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer