Antiviral

  • Svensk titel: Antiviral
  • Originaltitel: Antiviral
  • Speltid (min): 102
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-07

Recension - Blu-ray/DVD

Det medicinska företaget Lucas Clinic har specialiserat sig på att erbjuda sina kunder en extraordinär upplevelse. För dryga pengar kan kunderna/patienterna köpa samma sjukdom som sin favoritkändis. Vad sägs om en liten släng av det herpesvirus som din favoritskådespelerska har? Välj vilken sida av munnen du vill ha det på, för att på sätt kunna uppleva hur det skulle vara att ha kysst henne. Eller kanske lite influensa av samma typ som din favorithunk? Lucas Clinic kan hjälpa dig.

Syd March arbetar på Lucas Clinic och hjälper desperata fans nå sina sjuka drömmar. Dessutom smugglar han ut virus från kliniken som han sedan säljer på svarta marknaden, allt för att dryga ut hushållskassan. En av kunderna är Arvid, som driver en delikatessbutik där han säljer kändiskött som han själv odlar från införskaffade cellprover. Japp, syntetiserad muskelmassa. Smaskigt.

När Syd får tag på ett sprillans nytt virus från Lucas Clinics största kontrakterade kändis vet han dock inte vad som väntar honom...

”Antiviral” är en riktig kroppsskräckfilm i samma stuk som David Cronenbergs tidiga alster, och hela filmen känns väldigt Cronenberg. Inte så konstigt kanske, då det är Davids son Brandon som regisserat och skrivit den. Snacka om att gå i pappas fotspår!

Det är en enormt stiliserad film, snygg, rå och spännande. Och äcklig då, i sann Cronenberg-anda. Syd March spelas briljant av blott 21-årige Caleb Landry Jones, som vi tidigare sett i ”X-Men: First Class” där han spelade mutanten Banshee. Enormt talangfull kille!

”Antiviral” är definitivt inte en film som kommer att falla alla i smaken, risken är att många kommer att tycka att den är tråkig och konstig. Cronenbergfans kommer dock med största sannolikhet bli nöjda, och jag hoppas att många andra gillar den lika mycket som jag själv.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer