Baretta - Säsong 1

  • Svensk titel: Baretta - Säsong 1
  • Originaltitel: Baretta: Season 1
  • Speltid (min): 600
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-21

Recension - Blu-ray/DVD

På 70-talet bänkade sig många svenskar framför TV-apparaterna för att följa serien ”Baretta” där polisen med samma namn rensade bort allehanda skurkar och banditer från New Jerseys gator.

Tony Baretta är en civilklädd polis med lite oortodoxa metoder. Han bor ihop med sin kakadua Fred och kör omkring i en risig Cheva Impala. Han använder sig ofta av olika förklädnader för att komma nära inpå de bovar han sedermera sätter bakom lås och bom. Däremellan flörtar han gärna med galanta damer, och bråkar med sina överordnade. Ni vet, sådär som man gör.

Serien osar verkligen 70-tal, och det är en fröjd att se den sympatiske Baretta in action. Man får försöka bortse från privatpersonen Robert Blake och de skandaler som omgav honom i början av 2000-talet, när han åtalades för mordet på sin fru. Hur som helst, verkligheten har inte med detta att göra.

Serien var som bekant en stor succé i Sverige, och minst lika stor succé gjorde vinjettmusiken. Från att ha varit instrumental under den första säsongen fick den senare en text, sjungen av Sammy Davis Jr. Som ”Keep Your Eye on the Sparrow” låg den på topplistor världen över, och det är absolut en låt som sätter sig i skallen.

Första säsongen av ”Baretta” har nu släppts på DVD i Sverige av Studio S Entertainment. Undertecknad hoppas innerligen att de resterande säsongerna släpps inom kort.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer