Sex i elden

  • Svensk titel: Sex i elden
  • Originaltitel: There's No Business Like Show Business
  • Speltid (min): 117
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-08-21

Recension - Blu-ray/DVD

”Sex i elden” är den bedrövliga svenska titeln på Irving Berlins musikal ”There’s No Business Like Show Business”. Den innehåller en drös av (mer eller mindre) fantastiska nummer framförda av rutinerade musikalstjärnor som Ethel Merman, Donald O’Connor och Mitzi Gaynor, samt förstås Marilyn Monroe. Mellan alla dessa olika nummer går en tunn (och jag menar verkligen tunn) röd tråd som ska föreställa en handling.

Familjen Donahue uppträder land och rike runt som ”The Five Donahues” och gör succé överallt. Men när sonen Tim upptäcker Vicky, en garderobiär med artistdrömmar, och till råga på allt kärar ner sig i henne blir det början till slutet. Eller blir det verkligen det?

Rent spontant vill jag säga att ”Sex i elden” riktar sig mest mot de allra mest musikalbitna samt till de som till varje pris vill se allt som Marilyn Monroe har gjort. Jag kan uppskatta en bra musikal (”Singing in the Rain” med just Donald O’Connor är en av de bästa filmerna jag sett), men det här kändes mer som en ”Best of” samling av Irving Berlin. För lite handling, för mycket musikal helt enkelt. Med en speltid på nära två timmar blir bristen av story extra tydlig.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer