Game of Werewolves

  • Svensk titel: Game of Werewolves
  • Originaltitel: Lobos de Arga
  • Speltid (min): 98
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-10-02

Recension - Blu-ray/DVD

I den lilla spanska byn Arga regerade under tidigt 1900-tal markisinnan de Mariño med brutala metoder. Fast besluten att få en arvinge, trots markisens oförmåga, kidnappade hon en vacker zigenare som hon sedan våldförde sig på. Hon lyckades förvisso bli gravid, men väckte genom sitt beteende en gammal zigenarkvinnas vrede! Den gamla kvinnan förbannade hela Mariños ätt, något som först visade sig genom att markisinnans son vid tio års ålder förvandlades till en varulv.

Nu spolar vi fram bandet till nutid. Författaren Tomás Mariño återvänder till sin gamla hemby Arga som ser ut som vanligt, åtminstone till en början. Efter ett tag uppdagas dock sanningen – byn har i hundra år plågats av en varulv, som dock de senaste åren varit fångad och förvisad till en gammal lada i skogen. Byborna har dock en plan för att äntligen bli av med denna förbannelse; döda den siste av ätten Mariño...

”Game of Werewolves” är en spansk skräckkomedi från 2011. Den har jämförts med ”Shaun of the Dead”, och jag kan se vissa likheter, även om jag själv inte skulle dra den parallellen. Filmen är definitivt rolig, men jag undrar om man som icke-spansktalande ändå inte går miste om en hel del humor i form av nyanser i språket och rena översättningsmissar.

Varulvarna är välgjorda, även om de inte tillhör min favoritdesign av dessa bestar. Dessa är väldigt humanoida, bulkiga, och påminner en hel del om Kane Hodders gestaltning av Jason Voorhees. Ni vet, stora, breda, med bröstkorg som häver sig rejält när de andas. Jag föredrar ”Dog Soldiers”-varianten, men det är fortfarande välgjort.

Gillar ni varulvsfilmer? Se den. Gillar ni rysarkomedier? Se den. Gillar ni bra film? Se den.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer