Sector 7

  • Svensk titel: Sector 7
  • Originaltitel: 7 gwanggu
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2013-12-11

Recension - Blu-ray/DVD

På en avlägsen oljeplattform, mitt i Sektor 7, sliter ett gäng mannar (och kvinnor) i sitt anletes svett när de försöker hitta olja på havsbotten. De har borrat ett oändligt antal hål, men ännu inget resultat. När bolagsledningen vill ge upp vill arbetarna göra ett sista provskott – de är övertygade om att oljan finns där, och kan de hitta den är framtiden säkrad.

Det visar sig dock att de inte är ensamma där ute till havs. De är inte ens ensamma på plattformen. Något har bestämt sig för att göra dem sällskap, och vad det än är, är det inte en trevlig nykomling...

”Sector 7” är en sydkoreansk skräckfilm i samma anda som ”Avgrunden” och ”Deep Star Six”, med en liten släng av ”The Host”. Miljön, en isolerad och sliten gammal oljeplattform är idealisk för denna typ av film, med massor av mörka gångar där vad som helst kan gömma sig i skuggorna. Skådespelarna gör habila insatser, och deras gäst, helt presenterad i CGI, ser inte så tokig ut heller. Det som talar emot filmen är att den är relativt förutsägbar, speciellt för oss som sett filmer som ”Alien” och de ovan nämnda undervattensfilmerna.

I korthet är ”Sector 7” en helt OK skräckis för en vardagskväll, men knappast något som kommer att sätta några djupare spår i era medvetanden.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer