Anchorman 2

  • Svensk titel: Anchorman 2
  • Originaltitel: Anchorman 2: The Legend Continues
  • Speltid (min): 113
  • Release (Bio): 2013-12-20
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-05-07

Recension - Blu-ray/DVD

Ron Burgundy och hans team är tillbaka!

Efter den första filmen har en hel del hänt. Ron har gift sig med sin Veronica och tillsammans har de en son. De har flyttat till New York för att försöka slå igenom stort som nyhetsankare på nationell nivå. När den så åtråvärda posten äntligen blir ledig hoppas de kunna ta över som ankarpar på kanalen, men det slutar med att Veronica själv får jobbet medan Ron får sparken.

Bitter och ledsen tappar Ron sugen på allt. Inte förrän han får erbjudande om att bli ankare på en helt nystartad kanal som bara sänder nyheter dygnet runt (”en hemsk idé” enligt Ron själv) rycker han upp sig. Han samlar ihop sitt gamla team igen och tillsammans ska de ta över nyhetsvärlden! Det är åtminstone vad de tror...

”Anchorman” blev en fantastisk succé när den kom 2004 och det faktum att det dröjde ända till 2013 innan en uppföljare blev av förvånade många. Förväntningarna på uppföljaren var minst sagt höga, kanske orättvist höga till och med, och många blev mycket riktigt besvikna.

Men är denna besvikelse befogad? Tyvärr får jag svara ”ja” på den frågan. ”Anchorman 2: The Legend Continues” har förvisso ett par riktigt roliga scener, men det är för långt emellan dem och mycket består av rena upprepningar från första filmen. En speltid på nästan två timmar är inte heller till filmens fördel, då den lätt kunnat klippas ner till 90-95 minuter för att bli tightare och rappare.

Detta var en besvikelse. Men vi har ju alltid ettan kvar...

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer