Brick Mansions

  • Svensk titel: Brick Mansions
  • Originaltitel: Brick Mansions
  • Speltid (min): 90
  • Release (Bio): 2014-04-30
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-09-03

Recension - Blu-ray/DVD

"Brick Mansions" är vad ghettot i Detroit kallas. Där härjar kriminella fritt då den korrumperade polisen låter dem hållas utan att lägga sig i, mot en liten avgift förstås. En av de största gangstrarna på insidan är knarkkungen Tremaine Alexander, men bara för att polisen låter honom vara betyder det inte att hans liv är riskfritt. Just nu är nämligen två vitt skilda personer på jakt efter honom; Lino, som själv bor i Brick Mansions och som stulit - och förstört - en stor laddning heroin tillhörande Tremaine, och polisen Damien Collier, vars far påstås ha dödats av Tremaine. Lino och Damien, ett minst sagt omaka par, tvingas samarbeta för att klara livhanken inne i Tremaines värld: Brick Mansions.

"Brick Mansions" är en remake på den franska actionfilmen "B13 - 13 District" från 2004. Luc Besson, som skrev manus till originalfilmen är tillbaka som producent, och skådespelaren och parkourskaparen David Belle spelar samma roll, Lino, i bägge filmerna. Gangstern Tremaine spelas av rapparen RZA och polisen Damien Collier spelas av Paul Walker, i en av hans allra sista slutförda roller.

Det är en ganska straightforward actionrulle, med en hel del fräck parkour i. Ganska självklart, med tanke på David Belles medverkan. Walker gör också bra ifrån sig, även om han inte är någon större karaktärsskådespelare. Hade det inte varit för att filmen fick extra mycket uppmärksamhet på grund av Paul Walkers alltför tidiga bortgång, så tror jag inte att den hade gjort något större väsen ifrån sig. Nu pushas den givetvis lite mer, men det håller den för.

Snygg action, enkel story. Det är vad "Brick Mansions" erbjuder, och den levererar till 100%.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer