Sightseers

  • Svensk titel: Sightseers
  • Originaltitel: Sightseers
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-04-16

Recension - Blu-ray/DVD

Chris är en udda kuf, för att uttrycka det milt. När han möter den minst lika speciella Tina uppstår tycke och efter ett tags dejtande bestämmer de sig för att åka på en liten husvagnssemester tillsammans. Tina, kuvad av sin hemska mor och hela tiden anklagad för att ha dödat dennes hund, ser fram emot att få uppleva massor av härliga turistmål, som till exempel ett museum tillägnat blyertspennor, men hade kanske inte räknat med Chris mörka sida.

Chris retar sig nämligen lätt på folk. Han nöjer sig inte heller alltid med att säga till dem utan tar hellre i med hårdhandskarna och slår ihjäl dem. Tina blir till en början aningen förskräckt, men istället för att ta sitt pick och pack och sticka därifrån stannar hon hos Chris och börjar dela hans ”intressen”...

”Sightseers” är en svart brittisk komedi regisserad av Ben Wheatley, som även regisserade den snygga men lite flummiga ”A Field in England”. Personligen gillar jag ”Sightseers” bättre, kanske för att den är lite lättare att ta till sig.

Måste passa på att ge lite kredd till huvudrollsinnehavarna Steve Oram och Alice Lowe, som är helt fantastiska som två missanpassade, men ack så kära, individer på semester. Dessutom var det dessa två som även skrev manus.

Är ni sugna på lite svart humor ska ni absolut ta en titt på ”Sightseers”, jag tror inte ni kommer att ångra er.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer