Bad Ass 2: Bad Asses

  • Svensk titel: Bad Ass 2: Bad Asses
  • Originaltitel: Bad Ass 2: Bad Asses
  • Speltid (min): 87
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-06-04

Recension - Blu-ray/DVD

Frank Vega är tillbaka! Den här gången tränar han unga boxare på ett ungdomscenter och lever ett till synes lugnt liv. Men när hans protegé Manny hittas mördad så åker handskarna av och det är dags att än en gång sparka stjärt!

Men även en riktig Bad Ass som Frank kan ibland behöva lite hjälp. In kommer Bernie, en agorafobisk butiksägare jämnårig med Frank. Så nu är det två gamla gubbar som vill få tag på Mannys mördare och skipa rättvisa medelst näve.

Jag recenserade ”Bad Ass” när den släpptes härom året och var ärligt talat inte särskilt imponerad, så förväntningarna på en uppföljare var inte så stora. Men jag har alltid varit ett fan av Danny Trejo, och när han dessutom får Murtaugh själv, Danny Glover, som kompanjon så kittlas mitt intresse något. Komplettera med legenden Andrew Divoff (”Wishmaster”) i skurkrollen så har åtminstone inte jag något emot att offra knappa 90 minuter framför TV:n.

Till min förvåning så är ”Bad Ass 2: Bad Asses” faktiskt en bättre film än föregångaren. Man har lagt till en hel del välbehövlig humor, och jag skrattade högt flera gånger. Visst, det är fortfarande en skräpfilm, men det är en rolig sådan.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer