Hansel & Gretel Get Baked

  • Svensk titel: Hansel & Gretel Get Baked
  • Originaltitel: Hansel & Gretel Get Baked
  • Speltid (min): 83
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-08-06

Recension - Blu-ray/DVD

Har vi inte sett förvånansvärt mycket av Hans och Greta de senaste åren? Först kom ”Hansel & Gretel: Witch Hunters” med Jeremy Renner, sedan kom ”Hansel & Gretel: Witch Slayers” med bland annat Eric Roberts i en av rollerna. Och nu har vi då ”Hansel & Gretel Get Baked”, en stonerkomedi/skräckis löst baserad på den klassiska sagan. Precis vad vi behövde...

Gretel gillar att röka gräs tillsammans med sin pojkvän, som alldeles nyligen kommit över ”the best weed ever, dude!”. Denna har han köpt av en rar liten tant i Pasadena, och på Gretels begäran åker han dit igen för att köpa mer. Gretels bror, den skötsamme Hansel, ägnar sig inte åt sådana onyttigheter. Istället sitter han större delen av dagarna framför sin dator eller leker med sin kamera.

När Gretels pojkvän inte återvänder efter sin shoppingrunda blir hon misstänksam och tillsammans med en kompis beger hon sig till Pasadena för att se vart han tog vägen. Hon ringer på hos den rara gamla tanten, som snart visar sig vara allt annat än rar. Hon är nämligen en ond häxa (who knew?!) som gärna smaskar i sig tonåringar för att föryngra sig själv. Nu är Gretel illa ute, hoppas att Hansel kan komma till hennes räddning.

”Hansel & Gretel Get Baked” är en skitfilm. Ingen handling att tala om, skådespelarna är till största grad helt okända, undantaget Cary Elwes, maskerad till oigenkännlighet i en liten cameo och Lara Flynn Boyle (Donna i ”Twin Peaks”) som häxan. Hennes makeup som otäck häxa är i det närmaste bortkastad, hennes totalt sönderbotoxade ansikte är skrämmande nog som det är.

Nej, detta kan inte rekommenderas alls. Är ni till varje pris ute efter en stonerfilm så sikta på klassikerna med Cheech & Chong istället. De har åtminstone karisma och en gnutta humor.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer