Amazonia

  • Speltid (min): 83
  • Release (Bio): 2014-09-19
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-11-19

Recension - Blu-ray/DVD

Den lilla cirkusapan Sai vet inte vad som väntar henne när hennes bur, tillsammans med en massa annat material, blir inpackat i ett flygplan för att ta henne till nästa show. Under ett åskoväder tappar piloten kontrollen över planet, som störtar i djungeln. Sai överlever kraschen, men blir kvarlämnad i planet när piloten sticker därifrån.

Som tur är kommer snart några andra nyfikna djur nosandes efter mat, och en av dem lyckas pilla upp låset på Sais bur. Nu är hon fri, men djungeln är en farlig plats för en liten apa. Nu ställs Sai inför sitt livs äventyr, på en resa genom det vilda Amazonas...

”Amazonia” är en otroligt vacker och spännande film för hela familjen. Den är helt utan dialog, då fokus inte ligger på människor utan på Sai och de många djur hon möter på sin resa genom djungeln. Jag såg den tillsammans med mina döttrar på sex och fyra år och de var båda väldigt fascinerade och blev snabbt väldigt måna om att det skulle gå bra för den lilla apan.

Det ska vara ett mindre helvete att jobba med barn och djur har det sagts. Om det stämmer, ja då kan inte teamet bakom ”Amazonia” ha haft det lätt. Men med ett så pass lyckat resultat kan de nog leva med eventuella svårigheter under inspelningarna.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer