3 Days to Kill

  • Svensk titel: 3 Days to Kill
  • Originaltitel: 3 Days to Kill
  • Speltid (min): 110
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-09-17

Recension - Blu-ray/DVD

Efter ett misslyckat uppdrag hamnar CIA-agenten Ethan Renner på sjukhus för sina skador. Där uppdagas det att han har långt gången cancer, och att han bara har några månader kvar att leva. Ej längre önskvärd i CIA:s tjänst beger Ethan sig till Paris för att försöka lappa ihop sina trasiga relationer med hustrun och den tonåriga dottern.

Det tar dock inte lång tid innan Ethan återigen blir kontaktad av CIA och ombedd att göra ett jobb. Han nekar först, men efter att ha blivit erbjuden en experimentell behandling mot cancern i utbyte kan han inte låta bli att tacka ja. Nu är det än en gång dags för Ethan Renner att visa vad en riktig agent går för, på gott och ont.

Innan "3 Days to Kill" hamnade i min brevlåda hade jag inte ens hört talas om den, och att sedan upptäcka att den är regisserad av McG ("Charlies Änglar") med manus av Luc Besson höjde inte direkt mina förväntningar på den. Jag blev dock glatt överraskad, filmen har inte alls samma musikvideolook som "Charlies Änglar" utan känns betydligt mer realistisk och gritty. Kevin Costner är strålande i rollen som Ethan Renner, och han får fin hjälp av Amber Heard som CIA-agent och unga Hailee Steinfeld ("True Grit") som den bittra dottern.

"3 Days to Kill" är en habil actionthriller, välgjord och spännande, hård och stundtals riktigt rolig. Rekommenderas!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer