American Burger

  • Svensk titel: American Burger
  • Originaltitel: American Burger
  • Speltid (min): 78
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-10-29

Recension - Blu-ray/DVD

En busslast med amerikanska ungdomar på skolresa i Europa hittar plötsligt, mitt ute i skogen, en fabrik som tillverkar hamburgare med 100% amerikanskt kött. Efter en kort rundtur visar det sig snabbt att de själva kommer att sälla sig till råvarorna i fabriken. För säga vad man vill om hamburgartillverkarens arbetsmetoder, de håller vad de lovar när det gäller 100% amerikanskt kött!

De elever som inte blir slaktade direkt tar sin flykt ut i skogen, med ett otal charkuterister efter sig. Nu gäller det att nördar, sportfånar och hejaklacksledare kan bortse från sina så väl inarbetade gruppgränser och samarbeta för att ha en chans att överleva.

"American Burger" är en svensk skräckkomedi på engelska, inspelad i vad som ser ut att vara de jämtländska skogarna. Det drivs ganska ordentligt med genren, hela tiden med glimten i ögat. Det är det sistnämnda som räddar filmen från att bli en total katastrof, hade den tagit sig själv på allvar hade det varit 100% kalkonburgare. Men tack vare sin uppenbara självdistans blir det ändå en underhållande, om än bagatellartad, film.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer