Bluebird

  • Svensk titel: Bluebird
  • Originaltitel: Bluebird
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2014-12-22

Recension - Blu-ray/DVD

Lesley har arbetat som skolbusschaufför i många år och trivs med sitt jobb. En iskall januarieftermiddag går hon som vanligt igenom bussen efter kvarglömda effekter när hon plötsligt distraheras av en liten fågel som flugit in i bussen. Hon kommer av sig, och efter att ha jagat ut fågeln stänger hon bussdörrarna för dagen och går hem. Det är inte förrän morgonen därpå, när hon ska börja morgonrundan, som hon upptäcker att en liten pojke somnat längst bak i bussen och spenderat hela natten i den iskalla bussen.

Med en kroppstemperatur på endast en grad över döden förs pojken med ilfart till sjukhus där det länge är oklart om han kommer att få beständiga men, eller ens överleva. Det lilla samhället delas nu upp i två läger; de som skyller händelsen på Lesley och de som skyller den på pojkens mor, som allt som oftast lever loppan på piller och alkohol.

”Bluebird” är ett välspelat och gripande drama, med vackert foto och lågmält skådespeleri. Det är inte direkt en måbra-film, speciellt inte för en småbarnsförälder som undertecknad, men väldigt sevärd. Amy Morton är suverän i huvudrollen som den av händelsen svårt chockade skolbusschauffören Lesley, och hennes tvivlande make spelas skickligt av John Slattery (”Mad Men”).

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer