All Cheerleaders Die

  • Svensk titel: All Cheerleaders Die
  • Originaltitel: All Cheerleaders Die
  • Speltid (min): 89
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-02-23
  • Tagline: You can't kill their spirit
  • IMDb: All Cheerleaders Die

Recension - Blu-ray/DVD

När outsidern Maddy helt plötsligt söker till en plats i skolans hejarklack vet inte folk vad de ska tro. När hon sedan bevisar sin skicklighet och vinner uttagningen blir de än mer förvirrade. Ingen anar något om de planer hon smider för skolans fotbollskapten.

Efter en sen fest ute i skogen spårar dock allt ur och en fruktansvärd olycka sätter allt på spel. Onaturliga krafter lägger sig i och nu ställs Maddys planer på ända. Men det kanske kan lösa sig ändå, om än på ett helt annat sätt än vad hon hade tänkt sig från början…

”All Cheerleaders Die” är en skräckkomedi av Lucky McKee och Chris Sivertson, baserad på en kortfilm de gjorde 2001. Den börjar helt OK och har en hel del trevliga visuella tricks för sig. Man använder sig medvetet av en hel del stereotyper i form av cheerleaders, jocks och outsiders, och det funkar bra. Tyvärr ballar filmen ur mot slutet, det verkar som om filmskaparna inte visste riktigt hur de skulle knyta ihop säcken och resultatet blir ett lätt förvirrat, rörigt och ganska dåligt avslut. Filmen förtjänar absolut att avrundas på ett bättre sätt, och detta drar ner helhetsintrycket.

Trots det är ”All Cheerleaders Die” en ganska kul film att se, åtminstone en gång.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer