Kelly & Cal

  • Svensk titel: Kelly & Cal
  • Originaltitel: Kelly & Cal
  • Speltid (min): 107
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-02-16
  • IMDb: Kelly & Cal

Recension - Blu-ray/DVD

Livet i förorten är inte guld och gröna skogar för 40-åriga Kelly. Hennes make jobbar över flera kvällar i veckan. Tjejkompisarna befinner sig i en annan fas i livet. Om dagarna tar Kelly hand om sitt (ofta skrikande) spädbarn på egen hand. Den nyinflyttade småbarnsmamman passar inte riktigt in i den lokala mammagruppen som oengagerat hänvisar henne till deras hemsida.

En vacker dag träffar tjuvrökande Kelly en granne som beundrar hennes lökar – rullstolsbundna gymnasiesnubben Cal. Först blir hon arg på honom, men efterhand växer en osannolik och stark vänskap fram. Kelly och Call känner sig båda som missförstådda outsiders i förorten. Duon delar med sig av sina livsberättelser. Allt ställs på sin spets när vänskapen plötsligt balanserar på den hårfina gränsen till en flirt.

Josh Hopkins (Cougar Town) gör ett balanserat porträtt av Kellys make. Skickliga Juliette Lewis (Natural Born Killers) spelar Kelly. Hon bär filmen på sina kompetenta axlar. Man lider riktigt med henne när karaktärens oförstående omgivning försöker förvandla henne till något hon inte är. Cal spelas med bravur och karisma av Jonny Weston (Taken 3). Dialogen känns naturlig. Huvudrollerna alstrar definitivt personkemi och skapar en avslappnad känsla filmen igenom.  

Kelly & Cal är ett fint och tänkvärt drama som man har svårt att slita sig ifrån. Dessutom är det uppfriskande att filmen håller sig borta från ett minfält av tänkbara klyschor. Rekommenderas varmt.

Johan Karlsson

Kommentarer