Tills döden skiljer oss åt

  • Svensk titel: Tills döden skiljer oss åt
  • Originaltitel: A Good Marriage
  • Speltid (min): 97
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-03-02
  • Tagline: Två kan bevara en hemlighet, om en av dem är död.
  • IMDb: Tills döden skiljer oss åt

Recension - Blu-ray/DVD

Bob och Darcy Anderson lever det perfekta livet. De bor i ett stort, vackert hus och deras välartade barn är vuxna och utflugna. Inget kunde vara bättre, till den dag Darcy upptäcker att den man hon varit gift med i alla dessa år, den man hon trodde kände, i själva verket är en seriemördare.

Med hela sin verklighet ställd på ända måste nu Darcy bestämma sig för hur hon ska ställa sig till detta, speciellt när Bob får reda på att Darcy känner till hans hemlighet…

”Tills döden skiljer oss åt” är en thriller baserad på en novell av Stephen King, med manus skrivet av skräckförfattaren själv. Rös ni till nu? Det gjorde jag när jag läste på filmens omslag. Bra Stephen King-filmatiseringar är det ont om, och dylika med manus av King? Nej, vi tar inte den bollen nu.

Det här är en minst sagt medelmåttig film, en OK grundhistoria men långsamt och lite taffligt berättat. Betygsmässigt hade det varit en solklar tvåa om det inte varit för Joan Allen och Anthony LaPaglia i huvudrollerna. Dessa två rutinerade skådespelare lyfter filmen högt över den nivå den förtjänar och är i varje sekund helt trovärdiga. Tänk bara om man hade fått se dem spela mot varandra i en BRA film istället.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer