Once Upon A Porn

  • Svensk titel: Once Upon A Porn
  • Originaltitel: Gonzo mode d'emploi
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-05-11
  • Tagline: Allt du någonsin velat veta om porrindustrin, men inte haft någon att våga fråga...

Recension - Blu-ray/DVD

John B. Root är namnet på en av Frankrikes mest produktiva pornografiregissörer. Sedan 1995 har han gjort mer än 1000 filmer, bland annat för Canal +. Det sägs att han ofta gör lite mer estetiskt tilltalande porrfilmer, men då jag inte har sett något av hans alster kan jag inte bekräfta det påståendet.

I ”Once Upon A Porn” vill Root göra något annorlunda, och istället för att regissera ännu en p-våffla överlåter han det till sin assistent Claire, och ägnar sig istället åt att dokumentera hela processen. Det blir intervjuer med skådespelare, fotografer och andra medarbetare blandat med bilder från själva inspelningen.

Av naturliga skäl blir det inte en objektiv eller kritisk dokumentär om porrbranschen, utan mer en vanlig ”dunka varandra på ryggen, fy fan vad mysigt vi har det tillsammans”-titt bakom kulisserna på en av hans egna produktioner. Det kan måhända vara intressant i sig, men jag hade ändå hellre sett en mer saklig dokumentär om branschen.

På den här DVD-utgåvan finns två versioner, en ”soft” version och en mer explicit sådan. Den explicita är ca 11 minuter längre (det var den jag såg), men jag antar att den korta versionen räcker till om det är intervjuerna och inte sexscenerna man är ute efter. 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer