Home

  • Svensk titel: Home
  • Originaltitel: Home
  • Speltid (min): 94
  • Release (Bio): 2015-03-27
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-07-27
  • IMDb: Home

Recension - Blu-ray/DVD

När den utomjordiska rasen Booverna tar över jorden som sin egen och tvångsförflyttar människorna till Australien blir den unga flicka Tip lämnad kvar ensam i den lägenhet hon och hennes mor delade. Där lever hon gömd tillsammans med katten Gris, ända tills den dag hon stöter på Oh, en otursförföljd boov som även han jagas av sina egna för ett misstag han begått.

De båda blir dock snart vänner, och Oh lovar att hjälpa Tip hitta mamman, samtidigt som han själv kan fly undan från de som jagar honom. Men givetvis blir det inte fullt så enkelt…

”Home” är den senaste animerade filmen från Dreamworks, och är löst baserad på barnboken ”The True Meaning of Smekday” av Adam Rex. Det är, som vanligt när det gäller filmer från Dreamworks, en snyggt animerad, söt, trevlig och lättsam film för hela familjen. Efter att ha sett den både på svenska (med barnen) och på engelska (med frun) kan jag konstatera att föga förvånande är det engelska ljudspåret bäst, med Jim Parsons (”Big Bang Theory”) och Rihanna i huvudrollerna. Den svenska dubben är helt OK den också, men den svenska textningen är under all kritik. Booverna pratar lite annorlunda, vilket också framgår i dubben, men textningen bortser från det och orsakar därför en lätt konflikt i skallen på publiken. Dåligt!

”Home” är som sagt en trevlig och helt OK film, men jag tvivlar på att den kommer att hålla sig kvar i mitt medvetande speciellt länge. 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer