Mäklaren

  • Svensk titel: Mäklaren
  • Originaltitel: Pocket Listing
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-09-28
  • IMDb: Mäklaren

Recension - Blu-ray/DVD

Unge Jack är otroligt skicklig på sitt jobb som mäklare av exklusiva fastigheter i Los Angeles, och drar in massor av stålar både till sig själv och till firman han jobbar för. Det medför att han blir chefens favorit, vilket inte är lika uppskattat av chefens son som helst vill ha den platsen för sig själv. Mån om att bli av med konkurrensen ser sonen till att sätta dit Jack för lite fulaffärer, och vips står Jack utan både jobb, mäklarlicens, karriär och pengar. Allt han har kvar är ett gammalt nerslitet hyreshus i ghettot.

Ett par år senare bor Jack kvar i rucklet, där han agerar hyresvärd åt mindre nogräknat klientel. Men en dag blir han uppsökt av skönheten Lana, som låter meddela att hon och hennes man har en lyxig kåk som de vill sälja och att de vill att Jack ska sälja den – till varje pris. Lockad av både erbjudandet som av Lana själv bestämmer sig Jack för att tacka ja, men frågan är om det är ett så smart beslut egentligen…

”Mäklaren” försöker vara en smart nutida noir, och stundtals lyckas den riktigt bra. Det håller tyvärr inte hela vägen, den försöker lite för mycket och lägger krokben för sig själv i farten. Det är synd, för i grund och botten är filmen inte så tokig.

Jack spelas av James Jurdi, som också skrivit filmen. Lana spelas av Jessica Clark (”True Blood”), hennes man av Rob Lowe och Jacks gamla chef spelas av legendaren Burt Reynolds, som ärligt talat börjar se väldigt trött ut.

En ojämn, men hyfsat sevärd film som kunde ha blivit så mycket mer. Det är ett sätt att sammanfatta ”Mäklaren”.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer