Redeemer

  • Svensk titel: Redeemer
  • Originaltitel: Redeemer
  • Speltid (min): 88
  • Release (Blu-ray/DVD): 2015-11-02
  • Tagline: They must pay for his sins!
  • IMDb: Redeemer

Recension - Blu-ray/DVD

På 70-talet hade vi Chuck Norris och Bruce Lee. 80 och 90-talet Jean-Claude Van Damme och Steven Seagal. Kampsportare som sadlat om till skådespelare. Tycka vad man vill om deras färdigheter inom skådespeleriet. Men gemensamt för samtliga var utstrålning och karisma.

Marko Zaror som spelar huvudrollen i The Redeemer har noll utstrålning. Rent ut sagt, tråkigare skådespelare får man leta efter. Visst, det kanske hör till rollen. Men i längden blir det riktigt segt.

Pardo (Zaror) är en fd. hitman som försöker sona för sina tidigare brott genom att rensa upp bland sina tidigare arbetsgivare. Detta är handlingen i enkla drag, och även om storyn var lövtunn hade jag ärligt talat svårt att hänga med. Man väver in onödiga karaktärer som inte för handlingen framåt och drar ut på scener till oändlighet. MEN, då de flesta kommer att se filmen med anledning av fightscenerna. Hur står då sig dessa mot andra filmer i samma genre? Helt okej, inte mer än så. Marko Zaror må vara spänstig, men i långa loppet blir även actionscenerna långtråkiga med mycket upprepning. Ong-Bak må vara en usel film med sanslöst välkoreograferade actionsekvenser, men Tony Jaa har i vilket fall utstrålning och det är i slutändan det The Redeemer faller på. Marko Zaror är för tråkig att se på.

Stefan Johansson

Kommentarer