Maze Runner: The Scorch Trials

  • Svensk titel: Maze Runner: The Scorch Trials
  • Originaltitel: Maze Runner: The Scorch Trials
  • Speltid (min): 132
  • Release (Bio): 2015-09-16
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-01-25
  • Tagline: The Maze Was Just the Beginning.
  • IMDb: Maze Runner: The Scorch Trials

Recension - Blu-ray/DVD

OK.

Ett gäng generiska ungar som ser mer eller mindre likadana ut hamnar på en hemlig bas ute i öknen där Littlefinger, förlåt, Janson, styr och ställer. Det verkar som att de tidigare varit på flykt från något men nu är i säkerhet. Eller är de det? Utanför springer zombies omkring och inne i bygget verkar det som att en hemlig, ond organisation huserar, samma organisation som jagat ungarna tidigare.

Så de sticker iväg igen. Springer omkring. Sedan skjuts det lite. Sedan springer de lite till. Sedan tar filmen slut.

Jag har inte sett den första delen i ”Maze Runner”-serien, och det är uppenbart att det absolut påverkar min bedömning av denna. Jag hade inte backstoryn, och med tanke på att denna uppföljare inte har några som helst återblickar i början hade jag lite svårt att hänga med. Men lite googlande under filmens gång fick mig att förstå mer. Lite mer.

Problemet är att filmen trots det inte blev intressantare. Skådepelarna var överlag riktigt dåliga, och helt oförmögna att skapa någon som helst sympati hos mig. Det är bara att inse att denna film, som då bygger på en del i en serie ungdomsromaner, inte funkar alls för mig. Till skillnad mot ”Hunger Games”-serien, som kan tilltala en bredare publik, är nog detta fortfarande bara för tonåringar och inte griniga gubbar som undertecknad.

Lili Taylor var med ett litet tag, hon är ju bra i alla fall.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer