We Still Kill the Old Way

  • Svensk titel: We Still Kill the Old Way
  • Originaltitel: We Still Kill the Old Way
  • Speltid (min): 94
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-03-21
  • IMDb: We Still Kill the Old Way

Recension - Blu-ray/DVD

En gång i tiden var det bröderna Richie och Charlie Archer som tillsammans med sitt gäng styrde och ställde i East London. Men många år har gått sedan dess, och nu är det ett nytt gäng, E2, som ränner runt och jävlas. På väg hem från puben en kväll stöter Charlie på just E2, som är i full färd med att trakassera en ung flicka. Som den råbuse till gentleman han är avvärjer han det hela, men blir övermannad och misshandlad till döds.

När brodern Richie, numera bosatt i Spanien, nås av nyheten att hans bror dött återvänder han genast till London. Inte bara för att begrava sin käre bror, men också för att utkräva hämnd. Till sin hjälp har han sitt gamla gäng. De må lida lite av ålder och gikt, men de är fortfarande inga du bråkar med. Nu bör uppstickarna i E2 se upp – gubbsen är tillbaka.

”We Still Kill the Old Way” är en skön actionthriller i typiskt brittiskt stuk. Det är hårda gubbar med hårda nypor och hårda dialekter, torr humor och härligt driv. När jag såg filmen drog jag paralleller mellan den och Larry Cohens ”Original Gangstas” från 1996, och skrev på twitter att ”We Still Kill the Old Way” känns som en brittisk, vit version av Cohens film. En jämförelse som åtminstone filmens producent Jonathan Sothcott inte verkade ha något emot.

                                                                 

Jag tyckte att det här var en härlig, lagom lång rulle som funkar perfekt som enkel underhållning en vardagskväll. Att vi dessutom får återse gamla härliga personer som Stephen Berkoff (”Snuten i Hollywood”, ”Rambo: First Blood part II”) och Lysette Anthony (Lady Rowena i ”Ivanhoe”) är bara ett plus.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer