Victor Frankenstein

  • Svensk titel: Victor Frankenstein
  • Originaltitel: Victor Frankenstein
  • Speltid (min): 109
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-07-25
  • Tagline: Discover the origin of the monster and his creation.
  • IMDb: Victor Frankenstein

Recension - Blu-ray/DVD

Ni känner alla till grundhistorien om Dr. Frankenstein och hans skapelse, eller hur? Annars bör ni skämmas och omedelbart ta er till ett bibliotek för att läsa boken (och givetvis ta en titt på några av alla de filmatiseringar som gjorts under åren).

I ”Victor Frankenstein” är det i stora drag samma historia som berättas ännu en gång, men den här gången ur assistenten Igors synvinkel. Igor, som inte finns med i den ursprungliga boken alls, börjar sin ”karriär” som puckelryggig clown på en cirkus, men unge Victor Frankenstein känner igen talang när han ser den och släpper den stackars Igor fri. Tillsammans ska de arbeta på ett projekt större än allt annat – skapandet av liv!

Daniel Radcliffe spelar Igor mot James McAvoys Frankenstein och de båda har ett schysst samspel. Det är dock svårt att inte se Harry Potter i Radcliffe, jag hoppas verkligen för hans egen skull att han kan arbeta sig bort från den stämpeln för det förtjänar han. McAvoy är aningen mer teatralisk i sitt agerande för att uttrycka det milt, men jag tycker att det fungerar OK ändå.

Filmen börjar väldigt förtroendeingivande men tappar snart momentum och till slut blir det tyvärr lite överdriven soppa av allting. Synd, det fanns potential för något bättre.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer