Ash vs Evil Dead - säsong 1

  • Svensk titel: Ash vs Evil Dead - säsong 1
  • Originaltitel: Ash vs Evil Dead - Season 1
  • Speltid (min): 311
  • Release (Blu-ray/DVD): 2016-09-26
  • IMDb: Ash vs Evil Dead - säsong 1

Recension - Blu-ray/DVD

Ash Williams har klarat sig bra rätt länge nu. Han har ett OK jobb i en affär, och även om han inte alltid kommer överens med sin chef betalar det åtminstone hyran. Eller ja, uppställningsplatsen för hans trailer.

På fritiden försöker han ragga på lättfotade tjejer genom att supa ner dem, dra någon rövarhistoria om hur han förlorade sin hand när han räddade ett barn i fara, och sedan ta hem dem till trailern. Det rullar på helt enkelt.

Men en dag går allt fel. Efter att ha festat loss med en ung tjej och rökt på lite, tar han fram en gammal ful bok som de gemensamt läser högt ur. Det låter kanske inte så farligt, men om man tar i beaktning att boken är självaste Necronomicon, ja då förstår ni att Ash – än en gång – hamnat i en jävla knipa.

Han trodde att han lagt det bakom sig, men nu är det dags för honom att ta fram sin trofasta boomstick och sin motorsågsprotes och slakta deadites – precis som förr!

I TV-serien ”Ash vs Evil Dead” får vi ÄNTLIGEN återse Bruce Campbell i sin paradroll som antihjälten Ash Williams, som han tidigare spelat i tre spelfilmer (cameon i Evil Dead-remaken räknas inte) och ett antal datorspel. Både Campbell och hans gamla polare Sam (och Ted) Raimi och Robert Tapert är tillbaka i bekanta trakter, och resultatet är en fröjd för gamla fans som undertecknad. Visst är det publikfrieri från början till slut, men det funkar!

I övriga roller får vi bland annat se Ray Santiago och Dana DeLorenzo, som spelar Ashs kollegor i butiken och som senare blir hans deaditeslaktarkumpaner. Dessutom har Lucy Lawless en stor roll i serien, och det är härligt att se samspelet mellan henne och Campbell. Trots att det gått 15 år sedan ”Xena – Warrior Princess” slutade (där de spelade Xena respektive Autolycus) har de från början en enorm personkemi och funkar skitbra ihop.

Den första säsongen av ”Ash vs Evil Dead” finns nu tillgänglig på svensk DVD, och säsong 2 har precis börjat sändas i USA. En tredje säsong är redan utannonserad, så det verkar som att vi har massor av härligt underhållningsvåld framför oss. Det finns egentligen bara en sak att säga:

”Groovy”.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer