Scooby-Doo i Vilda Västern

  • Svensk titel: Scooby-Doo i Vilda Västern
  • Originaltitel: Scooby-Doo! Shaggy's Showdown
  • Speltid (min): 72
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-02-20
  • IMDb: Scooby-Doo i Vilda Västern

Recension - Blu-ray/DVD

När jag var en liten skit älskade jag Scooby-Doo. SVT (måste det ha varit, så gammal är jag) visade då och då lite Scooby-Doo-avsnitt och jag slukade dem med hull och hår.

När jag blev äldre föll det sig inte så att jag tittade på alla de olika serierna och animerade filmerna, det kunde kanske bli någon enstaka då och då. Härom året till exempel njöt jag stort av ”Scooby-Doo möter Kiss”, och fick upp suget efter mer material med denna hungriga hund och hans mysterielösande kompisar.

Så nyligen fick jag hem ”Scooby-Doo i Vilda Västern”, en sprillans ny film där Scooby, Shaggy, Velma, Daphne och Fred har blivit inbjudna till en turistranch av en avlägsen släkting till Shaggy. Väl där ställs de givetvis inför ett nytt mysterium – det verkar som att ranchen och turiststaden hemsöks av ett ondskefullt spöke, som dessutom är Shaggys förfader!

Nu är det upp till ungdomarna att göra det de gör bäst – lösa ett mysterium.

”Scooby-Doo i Vilda Västern” följer alla mallar som finns, och hade det inte varit för att nymodigheter som smartphones och internet omnämns hade det precis lika gärna kunna ha varit en av de äldre Scooby-filmerna från 70-talet. Men det är också det som är lite charmigt – man vet exakt vad man får.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer