Kvinnan på tåget

  • Svensk titel: Kvinnan på tåget
  • Originaltitel: The Girl on the Train
  • Speltid (min): 112
  • Release (Bio): 2016-11-09
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-03-24
  • Tagline: What you see can hurt you.
  • IMDb: Kvinnan på tåget

Recension - Blu-ray/DVD

Varje morgon sitter Rachel på tåget in till jobbet i New York, och varje kväll sitter hon på tåget tillbaka. På resan fastnar alltid ögonen på samma hus, hennes drömhus, och det unga par som bor där. Vilka är de? Och framför allt, vem är kvinnan? Rachel fantiserar om vad hon kan tänkas heta, om vad hon jobbar med, hennes intressen. Är hennes liv bättre än Rachels?

En dag, när tåget som vanligt passerar huset, ser Rachel något som chockar henne. Hon bestämmer sig för att börja nysta i det hela och snart vänds allt upp och ner.

”Kvinnan på tåget” bygger på Paula Hawkins bok med samma namn. Boken är väldigt populär och har sålt mycket bra, så en filmatisering var väntad. Men man vet ju aldrig hur resultatet blir. Som någon som inte har läst boken kan jag säga att filmen är väldigt, väldigt bra. Hela tiden spännande, oförutsägbar och enormt välspelad. I huvudrollen som Rachel ser vi Emily Blunt, som är fantastisk i rollen. I andra roller ser vi bland annat svenska Rebecca Ferguson och Luke Evans, som även de är riktigt bra.

Jag såg filmen tillsammans med min fru, som både läst boken och var den som beställt hem filmen. Jag kan villigt erkänna att jag var måttligt intresserad, då själva titeln ”Kvinnan på tåget” inte direkt tilltalade mig. Men oj oj oj, jag satt som klistrad från ruta ett. Fängslad av storyn, och av Blunts skådespelande från början till slut. Frun var också väldigt nöjd med filmen, även om hon visste hur det skulle sluta.

En stark fyra i betyg, nosandes på femman.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer