Altitude

  • Svensk titel: Altitude
  • Originaltitel: Altitude
  • Speltid (min): 86
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-04-10
  • IMDb: Altitude

Recension - Blu-ray/DVD

Efter en riktig skitdag på jobbet sitter FBI-agenten Gretchen Blair på flyget till Washington. Helst av allt vill hon bara sitta i lugn och ro, kanske sänka ett par glas med flygplanssprit. Men inte då, hon hamnar bredvid en pratglad wannabecharmör som försöker lägga an på henne.

Mitt i smörandet förändras han dock totalt. Vid blotta åsynen av en annan passagerare förklarar han för Gretchen att planet kommer att bli kapat och erbjuder henne samtidigt 75 miljoner dollar om hon får ner honom säkert på marken.

Gretchen tror givetvis att karln är tokig och lägger inte så mycket vikt i vad han sagt. Åtminstone inte förrän planet blir kapat…

I ”Altitude” får vi se Denise Richards i huvudrollen som FBI-agenten Gretchen. Felcastad så in i h-e, men åtminstone inte lika illa som i den gamla Bondrullen ”The World Is Not Enough”. En av flygkaparna spelas av vår egen Dolph Lundgren, men han får tyvärr inte mycket att göra i denna soppa till film.

För det är precis vad det är, en riktig soppa. Taskigt manus, extremt låg budget, halvkassa skådisar och effekter som ingen blir glad av. Vad den här filmen hade behövt för att bli sevärd kan sammanfattas i tre punkter:

  1. Bättre manus.
  2. Större budget.
  3. Mer Dolph.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer