Why Him?

  • Svensk titel: Why Him?
  • Originaltitel: Why Him?
  • Speltid (min): 111
  • Release (Bio): 2016-12-25
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-05-15
  • IMDb: Why Him?

Recension - Blu-ray/DVD

Suck.

Fick hem ett recensionsexemplar av filmen ”Why Him?”, ännu en i raden av så kallade komedier med James Franco som det finns tretton på dussinet av. Han spelar tydligen en slusk som träffar en vacker, begåvad och väluppfostrad tjej och måste övertyga hennes pappa om att han är värdig henne, samtidigt som pappan föraktar honom och allt han står för. Men fasen så fräscht DET konceptet känns. Inte. På papperet en solklar tvåa i betyg.

Men.

”Why Him?” lyckades med något som inte många nya komedier har lyckats med. Den fick både mig och min bättre hälft att skratta högt i soffan både en, två och femton gånger. Det här är ta mig fan riktigt roligt!

James Franco spelar som sagt den till ytan lite sluskige Laird, internetentreprenör med fet plånbok som nu är tillsammans med Stephanie, en mycket begåvad student. Stephanies konservative far, tryckeriägaren Ned, har väldigt svårt att se att Laird är värd att vara tillsammans med dottern. Å andra sidan är nog INGEN värd att vara tillsammans med dottern om Ned får bestämma. Han spelas mästerligt av Bryan Cranston, som förvisso inte är obekant med komedigenren. Neds fru, tillika Stephanies mamma, spelas av Megan Mullally (”Will and Grace”) som även hon får briljera i ett flertal scener.

Konceptet är gammalt som gatan, men det gör inget när filmmakarna ser till att leverera på den här nivån. Lägg till ett skönt soundtrack och ett par fina cameos och den i förväg solklara tvåan förvandlas till en ståtlig fyra!

Det här var, helt enkelt, förbannat roligt!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer