Rings

  • Svensk titel: Rings
  • Originaltitel: Rings
  • Speltid (min): 98
  • Release (Bio): 2017-02-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-06-19
  • Tagline: Evil is reborn.
  • IMDb: Rings

Recension - Blu-ray/DVD

Collegeprofessorn Gabriel leder ett minst sagt tvivelaktigt experiment på sin fritid. Han har lagt beslag på en kopia av den ökända film som sägs döda alla som sett den efter sju dagar om de inte kopierat den och låtit någon annan se den, och nu utsätter han sina studenter för Samaras förbannelse.

När Julia får höra att hennes pojkvän Holt är en av studenterna som sett filmen tvekar hon inte en sekund att ta över förbannelsen för att rädda honom. Men sedan händer något som ingen, allra minst Gabriel, hade kunnat ana. Julia visar upp helt nya symptom som inte setts tidigare. Vad är det som händer med henne? Har Samara hittat ett nytt sätt att jävlas på?

”Rings” skulle från början ha släppts hösten 2015, men efter lite förseningar hamnade den på hyllan ända tills februari i år. Det är sällan ett bra tecken.

Mycket riktigt är också ”Rings” en film med många problem. Man har försökt att förnya konceptet lite grann och gått ifrån spridningen av VHS-band och istället gått över till digitala filer på nätet. Trots det går det inte att komma ifrån det faktum att den här filmen borde ha släppts betydligt tätare inpå sina föregångare. Det har ändå gått tolv år sedan ”The Ring 2” hade premiär, och åtminstone så känner jag att tiden har sprungit ifrån Samara och hennes påhitt. Vi kan det här nu.

Det blir inte heller bättre av att skådespelarna inte alls funkar. Som professor Gabriel ser vi Johnny Galecki, och det är väldigt svårt att inte hela tiden tänka på Leonard i ”The Big Bang Theory” när man ser honom. Faktum är att den enda skådespelare värd namnet i filmen är Vincent D’Onofrio, som även i biroller som denna brukar briljera.

Nej, detta var inget vidare. Samara bör på samma öde till mötes som de VHS-kassetter hon brukar hemsöka – skroten.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer