Dumma mej 3

  • Svensk titel: Dumma mej 3
  • Originaltitel: Despicable Me 3
  • Speltid (min): 90
  • Release (Bio): 2017-06-28
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-11-13
  • IMDb: Dumma mej 3

Recension - Bio

Sommaren är äntligen här, och vad passar väl bättre då än att ta hela familjen och sätta sig inne i det mysiga biografmörkret med popcorn och dricka. Det var precis vad vi gjorde för ett litet tag sedan, då frun och jag tog med oss barnen och såg ”Dumma mej 3”.

Gru och Lucy arbetar vidare som hemliga brottsbekämpande agenter, men efter att ha misslyckats med att gripa den före detta barnskådespelaren och numera storbrottslingen Balthazar Bratt tröttnar ledningen och ger både Gru och Lucy sparken.

Grus trogna minioner ser detta som ett perfekt tillfälle att gå tillbaka till den brottsliga sidan, men då Gru vägrar ger de sig av för att hitta en ny ondskefull ledare. I samma veva blir Gru kontaktad av en advokat som påstår att Grus pappa dött, och att Gru och hans tvillingbror ska få ärva allt.

Gru, som fram tills nu inte ens visste om broderns existens, blir eld och lågor och hela familjen beger sig genast iväg. Det blir ett på många sätt känslosamt möte, men när det visar sig att brodern Dru helst vill följa sin fars fotspår som ärkeskurk och behöver Grus hjälp för att lyckas tar det inte lång tid innan Gru faller tillbaka i sina gamla vanor. Eller?

”Dumma mej 3” levererar exakt det man önskar sig. Massor av humor för både barn och vuxna, härliga bataljer och sköna karaktärer. Och så minioner då förstås.

En stabil uppföljare som gör vad den ska. Nu ser jag fram emot att få se om den, med engelskt tal.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer