Baby-bossen

  • Svensk titel: Baby-bossen
  • Originaltitel: The Boss Baby
  • Speltid (min): 97
  • Release (Bio): 2017-04-07
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-09-04
  • Tagline: Born leader
  • IMDb: Baby-bossen

Recension - Blu-ray/DVD

I den stora barnfabriken går alla bebisar igenom ett och samma kitteltest. De som skrattar när de kittlas, vilket är de flesta, skickas iväg till sina familjer som planerat. Men de som inte skrattar, utan torrt och humorfritt sitter och glor har utan tvekan ledningspotential. Dessa hamnar alltså i Baby Corps. ledning, och tilldelas olika uppdrag.

När Baby Corp. misstänker att deras marknadsandelar kommer att minsta drastiskt på grund av att potentiella föräldrar tycker att hundvalpar är sötare än barn, får Baby-bossen uppdraget att ta reda på varför och om möjligt stoppa denna fasansfulla utveckling.

För att lösa uppdraget placeras Baby-bossen hos en familj, där båda föräldrarna arbetar hos Puppy Co. Trots att Baby-bossen går klädd i kostym anar de båda lyckliga föräldrarna ingenting. Det är bara den nyblivna storebrodern, Tim, som misstänker att något är i görningen. Han kommer snart på sin lillebror med att inte bara prata, utan även smida planer. Men hur ska Tim kunna övertyga sina föräldrar om att deras nya bebis kan prata och har en massa fuffens för sig?

När jag såg första trailern för ”Baby-bossen” blev jag inte imponerad. Den hade väl någon enstaka poäng, men överlag såg den mest medioker och trist ut. Jag hade fel. Den är faktiskt riktigt kul, och framförallt på engelska. Alec Baldwin är perfekt som en bossig baby, och han får dessutom chansen att parodiera sig själv från ”Glengarry Glen Ross”. Rösten till unge Tim görs av Miles Bakshi (barnbarn till Ralph Bakshi) medan den äldre Tim görs av Tobey Maguire. Som föräldrarna hör vi Jimmy Kimmel och Lisa Kudrow, som båda gör bra ifrån sig utan att stjäla fokus från Baldwin.

”Baby-bossen” är underhållande, men jag är tveksam till att den kommer att hålla sig kvar i mitt medvetande någon längre tid. En stabil trea får den i alla fall som betyg.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer