Guardians of the Galaxy Vol. 2

  • Svensk titel: Guardians of the Galaxy Vol. 2
  • Originaltitel: Guardians of the Galaxy Vol. 2
  • Speltid (min): 135
  • Release (Bio): 2017-05-03
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-09-11
  • Tagline: Obviously.
  • IMDb: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Recension - Blu-ray/DVD

Jag kom aldrig iväg och såg ”Guardians of the Galaxy” när den gick på bio. Min fru såg den däremot med en väninna, och var ovanligt lyrisk när hon kom hem. Så när den väl släpptes på Bluray var det inget snack om saken, det blev köp direkt. När jag samma kväll såg den för första gången förstod jag precis hur min bättre hälft kände det efter biobesöket. Detta var ju helt fantastiskt roligt!

Som så många andra var jag väldigt taggad på uppföljaren, något som inte minskade när jag fick höra nyheten att Kurt Russell skulle vara med. Jag menar, Kurt jävla Russell! En favorit sedan alltid! Samtidigt som förhoppningarna var sanslöst höga försökte jag intala mig själv att ta det lite lugnt, och vara beredd på att det kanske inte blir lika roligt en andra gång.

Men det blev det.

Under tiden som ”Guardians of the Galaxy vol. 2” spelades upp framför mina ögon skrattade jag högt och ofta, blev glatt överraskad över flera härliga cameos, charmades av Chris Pratts Star-Lord, njöt av musiken och hade en härlig tid. Efteråt hade jag ett stort leende på läpparna, och vår katt går numer under namnet Trash Panda här hemma.

Chris Pratt är riktigt bra, men Dave Bautista är fantastiskt rolig som Drax, med ett bullrande skratt som smittar till 100%. Kurt Russell är lika stabil och bra som alltid, likaså Michael Rooker. Och så Groot då. Denna lilla pinne som är hur charmig som helst!

Filmen är dock inte perfekt, jag känner att man säkerligen kunnat kapa ner ca 15 minuter, framförallt från slutstriden, för att få en ännu tightare film. Trots det är detta en film jag kommer att se om många gånger.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer