Batman and Harley Quinn

  • Svensk titel: Batman and Harley Quinn
  • Originaltitel: Batman and Harley Quinn
  • Speltid (min): 74
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-09-04
  • Tagline: Gotham City's heroes need a super-villain to fight for justice.
  • IMDb: Batman and Harley Quinn

Recension - Blu-ray/DVD

Superskurkarna Poison Ivy och Jason Woodrue, mer känd som Floronic Man, bryter sig in på S.T.A.R. Labs och stjäl topphemlig information. Batman och Nightwing kopplas in på fallet, och det står snart klart att den här gången står hela mänskligheten på spel. Mot sin vilja måste Batman be om extra hjälp, från någon som står Poison Ivy nära – Harley Quinn.

Harley Quinn, som nyligen muckat från kåken, försöker hålla sig på sin kant och vill först inte alls ha med saken att göra. Men efter lite övertalning ställer hon upp. Det handlar trots allt om hennes liv också…

Efter ”Justice League: Dark” var jag inte jättesugen på att se en ny animerad film från DC Comics. Lyckligtvis är ”Batman and Harley Quinn” väldigt mycket bättre. Skön nostalgisk känsla över den estetiska stilen och mycket humor i handling och dialog. Kevin Conroy är som vanligt stabil som Batman, men det är ändå Melissa Rauch (Bernadette i ”Big Bang Theory”) som stjäl showen med sin tolkning av Harley Quinn.

Det här var riktigt underhållande, och med sina 72 minuters speltid är det en film som lätt går att trycka in i det tuffa schemat för en och annan omtitt. En stark trea i betyg!

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer