Stranger Things 2

  • Svensk titel: Stranger Things 2
  • Originaltitel: Stranger Things 2
  • Speltid (min): 495
  • Release (Streaming): 2017-10-27
  • Streamingplattform: Netflix
  • IMDb: Stranger Things 2

Recension - Streaming

Handlingen i stora drag: Jonathan och Nancy har problem med att Barbaras död har tystats ner. Mike saknar före detta försökskaninen Eleven och har svårt att släppa in den nya skejtartjejen Max i gruppen. Will rör sig ofrivilligt mellan vår värld och den andra dimensionen och slår snart larm om ett omfattande skuggmonster som hotar hela Hawkins. 

Jag och frugan är duktigt förtjusta i nya, briljanta säsongen av "Stranger Things" som är cliffhangerspännande, bitvis sorglig och sjukt beroendeframkallande. Så många starka karaktärer i en och samma serie alltså. Och musiken är ljuvligt 80-talssyntig, precis som tidigare. Även om överraskningsmomentet med upsidedown uteblir i år vägs det upp av alla kära återseenden, fördjupningar och den skyhöga kvaliteten. 

Härligt att vi får veta mer om Elevens bakgrund. Härligt att Paul Reiser (opålitlige Burke i 80-talsklassikern "Aliens") spelar vetenskapsman med makt. Härligt att skitstöveln Steve blir mycket mer sympatisk. Härligt när knäppgöksjournalisten säger sina förlösande sanningar om seriens turturduvor. Mindre härligt att stackars Will blir plågad i ännu en säsong. Och typiskt men naivt underbart när Dustin skaffar ett litet husdjur.

Full pott igen! Netflix har en guldgruva att förvalta. "Andas. Solros. Regnbåge. 450."

Johan Karlsson

Kommentarer