Westworld - Säsong 1

  • Svensk titel: Westworld - Säsong 1
  • Originaltitel: Westworld - Season 1
  • Speltid (min): 616
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-11-13
  • Release (Streaming): 2016-10-02
  • Streamingplattform: HBO Nordic
  • IMDb: Westworld - Säsong 1

Recension - Blu-ray/DVD

Westworld – en fantastisk upplevelsevärld för dig som har gott om slantar på fickan. För en nätt summa dollar kan du få välja att iklä dig antingen en vit eller svart hatt och för en stund bege dig tillbaka till vilda västern. Tillsammans med andra likasinnade interagerar du med högteknologiska robotar som hjälper dig att leva ut dina innersta – och kanske hetaste – fantasier. Det enda som sätter gränserna för din upplevelse är just din fantasi. Och kanske din plånbok.

I den första säsongen av ”Westworld” (som baseras på Michael Chrichtons film från 1973 med samma namn) får vi som tittare bekanta oss med tre olika typer av karaktärer – det är parkens besökare, teknikerna som jobbar bakom kulisserna och inte minst de häpnadsväckande androiderna inne i parken. Vad kan egentligen gå fel i en sådan här situation? Och hur illa kan det gå?

Det är en fin ensemble av skådespelare vi får se; James Marsden, Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright och de gamla rävarna Ed Harris och Anthony Hopkins gör alla sitt yttersta för att ta med oss in i denna fantasi och det gör de bra

Det är en otroligt påkostad serie, den är extremt snygg och ser väldigt dyr ut. Det var den antagligen också, men jag måste erkänna att det är värt varenda dollar för miljöerna och kläderna är perfekta.

Sedan måste jag nämna vinjetten också. Den kan mycket väl vara en av de absolut snyggaste vinjetterna till en TV-serie i modern tid. Bravo!

Här hemma plöjde vi igenom serien ganska snabbt då vi hela tiden ville veta hur det skulle fortsätta. Det är spännande och stundtals gripande, och en och annan liten twist bjuds man också på. Härligt, nu ser vi fram emot säsong två. 

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer