Huset som Gud glömde 3

  • Svensk titel: Huset som Gud glömde 3
  • Originaltitel: Amityville 3-D
  • Speltid (min): 93
  • Release (Blu-ray/DVD): 2012-09-12

Recension - Blu-ray/DVD

Det ökända Amityville-huset har varit ute till försäljning länge nu och mäklaren misströstar. Ska han någonsin få sålt detta påstått besatta hus? Då dyker sensationsjournalisten John Baxter upp. Han har precis separerat från sin fru och behöver en ny bostad, dessutom får han köpa huset till ett väldigt bra pris. Snacket om spökerier köper han inte, han jobbar ju med att avslöja falska spågummor och liknande till vardags!

När både hans dotter och hans kollega upplever fasansfulla ting i huset slår han fortfarande ifrån sig; det finns inte spöken! Men hur länge kan han stå vid sin övertygelse egentligen, när huset vrider upp ondskan till elva?

”Huset som Gud glömde 3D” kom 1983, när Hollywood var inne i ännu en 3D-fas. Förutom den här filmen fick vi ju även titlar som ”Fredagen den 13:e del 3D” och ”Hajen 3D” i samma veva. Faktum är att 3D-versionen av filmen finns med på denna DVD, som även kommer med två par 3D-glasögon.

Jag är ett stort fan av den ursprungliga filmen om Amityvillehuset och kände till två uppföljare samt den nyinspelning med Ryan Reynolds som kom härom året. Däremot visste jag inte att det totalt gjorts inte färre än elva(!) filmer om detta hus! Man kan bara hoppas att de flesta är bättre än den här filmen dock, som förutom det kuriosa att en väldigt ung Meg Ryan spelar dotterns kompis inte har speciellt mycket att erbjuda.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer