Night of the Virgin, The

  • Svensk titel: Night of the Virgin, The
  • Originaltitel: La Noche del Virgen
  • Speltid (min): 85
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-11-20
  • IMDb: Night of the Virgin, The

Recension - Blu-ray/DVD

Roberto San Sebastián’s La Noche del Virgen från 2016 är absolut ingen bra film. Men en film behöver däremot inte vara bra för att den skall vara underhållande. Filmen präglas av sex, våld, kroppsvätskor och perversioner. Antagligen den sjukaste film jag sett sedan franska Inside från 2007.

Nico som precis fyllt 20 år är ute och firar nyår, och hans högsta önska är att mista sin oskuld. Det går inget vidare med tjejerna i den egna åldern, men så dyker en vacker, intressant, medelålders kvinna upp som får Nico på fall. De båda går hem till hennes lägenhet men inom loppet av en halvtimme har hennes gubbe dykt upp. Utelåst på utsidan för han ett himla liv och hotar Nico med stryk, på insidan början den mystiska kvinna bete sig alltmer psykotiskt. Problemet är att Nico inte kan ta sig ut.

Den är väldigt mycket snusk och grafiska scener som jag gärna hade varit utan. Men det är däremot en väldigt originelll film och det var väldigt länge sedan jag såg något liknande. Tänk ett samarbete mellan David Lynch, en yngre Peter Jackson, Alejandro Jodorowsky och Jörg Buttgereit (som gör obehagliga tyska skräckfilmer som Necromantic). Antagligen kommer jag aldrig se filmen igen. Men för er som uppskattar det makabra kan detta vara ett litet guldkorn.

Stefan Johansson

Kommentarer