LEGO Ninjago Movie, The

  • Svensk titel: LEGO Ninjago Movie, The
  • Originaltitel: The LEGO Ninjago Movie
  • Speltid (min): 101
  • Release (Bio): 2017-09-22
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-02-05
  • IMDb: LEGO Ninjago Movie, The

Recension - Blu-ray/DVD

Den myllrande staden Ninjago hotas med jämna mellanrum av den ondsinte Garmadon, men lika ofta skyddas den av en grupp ninjas – Cole, Jay, Kai, Nya, Zane och Lloyd, som dessutom råkar vara Garmadons son.

Privat hånas Lloyd Garmadon för att vara den ondskefulle krigsherrens son, men som den gröne ninjan hyllas han för sina insatser emot denne. Det blir många inre konflikter som den stackars Lloyd tvingas hantera.

När deras ninjamästare Wu försvinner och tros vara död är det upp till Lloyd att axla manteln och se till att ninjorna kan samarbeta mot stadens största hot – hans egen far.

Efter succéerna med ”The LEGO Movie” och ”The LEGO Batman Movie” var det inte konstigt att även Ninjago-serien från de danska klosstillverkarna skulle få en egen film. Till skillnad mot de föregående har dock Ninjago redan haft en populär animerad serie som visats i hittills åtta säsonger, dock med andra röstskådespelare än i filmen.

Jag hade kul när jag såg filmen, men den är långt från lika träffsäker i humorn som sina föregångare. Kanske hade fler poänger gått hem om jag sett TV-serien innan? Ingen aning, men faktum kvarstår att den inte riktigt når ända fram.

Bland röstskådespelarna (i den engelska versionen) hör vi Dave Franco (James lillebror), Justin Theroux, Fred Armisen, Olivia Munn, Michael Peña och självaste Jackie Chan. Fullt funktionellt, men tyvärr är det ingen som glänser.

Lite besviken blev jag allt. Jag hade väldigt höga förväntningar efter de tidigare två filmerna, men dessa små ninjafajtandes plastbitar lyckades inte nå upp till dem. Synd.

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer