Ghost House

  • Svensk titel: Ghost House
  • Originaltitel: Ghost House
  • Speltid (min): 92
  • Release (Blu-ray/DVD): 2017-11-20
  • Tagline: Leave it alone
  • IMDb: Ghost House

Recension - Blu-ray/DVD

Paret Jim och Julie anländer till Thailand från USA för lite semester. På hotellet träffar de två killar som tar med paret ut på stan för en kul kväll. Och här börjar det konstiga. Med tanke på att det amerikanska paret, Jim och Julie verkar vara relativt förälskade (Jim friar redan första kvällen) är det konstigt att han hänger med sin nya bekantskap på bordell utan att tveka. Detta medan Julie väntar snällt utanför. Vissa par kanske beter sig så här men för mig är det helt otänkbart, vilket stör filmupplevelsen något enormt.

Därefter beger sig paret ut i skogen där Julie lyckas bli besatt av en demon och det hela urartar till en kopia av The Ring eller valfri japansk skräckfilm, en genre jag är oerhört trött på. Gillar man asiatiska spöken med långt svart hår, är detta säkert en film man kan uppskatta. Men jag skall inte vara för gnällig. Skådespelarna är kompetenta, filmen ser påkostad ut och musiken, som ibland påminner om John Carpenter’s Halloween, är något jag direkt fastnar för. Scott Taylor-Compton som spelar Jill har vi tidigare sett som Laurie Strode i Rob Zombie’s båda Halloween-filmer. Och hon gör ett mycket trovärdigt porträtt och är den av skådespelarna som bär upp filmen.

Filmen känns dock väldigt lång fastän den bara klockar in på lite mer än 90 minuter och det är inget bra betyg. Tyvärr. Ghost House funkar för stunden, eller om du precis upptäckt skräckfilm. Annars, nja.

Stefan Johansson

Kommentarer