Kingsman: The Golden Circle

  • Svensk titel: Kingsman: The Golden Circle
  • Originaltitel: Kingsman: The Golden Circle
  • Speltid (min): 141
  • Release (Bio): 2017-09-22
  • Release (Blu-ray/DVD): 2018-02-05
  • Tagline: Reports of my death have been greatly exaggerated
  • IMDb: Kingsman: The Golden Circle

Recension - Blu-ray/DVD

Allas vår favorit-Kingsman Eggsy är tillbaka!

Efter att ha räddat världen i den första filmen arbetar Eggsy vidare som topphemlig agent av yppersta klass. Han bor ihop med sin svenska prinsessa till flickvän och ska snart träffa hennes föräldrar för första gången över middag (stort plus att låta svenska skådespelarna Björn Granath och Lena Endre spela kungaparet!). Allt är frid och fröjd kan man tro, men sådan tur har vi givetvis inte.

Organisationen har blivit hackad och hemlig information om dess agenter har läckt ut till fienden. Efter en fruktansvärd attack är det nu upp till Eggsy och Merlin att ta reda på vem som ligger bakom det hela och att hämnas sina kollegor. Första ledtråden tar dem till USA, och en lika hemlig systerorganisation kallad Statesman…

”Kingsman: The Golden Circle” fortsätter i samma härliga, galna tempo som föregångaren. Spektakulära actionscener, fightkoreografi som får en att tänka på John Woo och Jet Li. Massor av humor (som inte räds att gå över gränsen) och en hel del oväntade cameos. Vad kan man säga, det här är suverän underhållning!

Taron Egerton är kanon som Eggsy, och Mark Frost är underbar som Merlin. Jag skulle vilja nämna fler favoriter, men låter bli för att undvika spoilers.

Gillade ni ”Kingsman: The Secret Service” ska ni givetvis se denna film också. Har ni av någon anledning inte tidigare sett den första filmen rekommenderar jag en helkväll med båda filmerna back-to-back och en STOR bytta popcorn.

(Den utgåva av ” Kingsman: The Golden Circle” som recenserats släpptes 5 februari 2018 och innehåller även föregångaren ”Kingsman: The Secret Service”)

Fredrik Liljegren, chefredaktör

Kommentarer